- پروژه هوشمند سازی بیمارستان رازی
- پروژه توسعه تجهیزات شبکه انتقال
- پروژه ایجاد زیرساخت فیبر نوری
- پروژه سدید (دیسپچینگ ملی گاز ایران)
- پروژه هوشمند سازی تونل آزاد راه اراک خرم آباد (ITS)
- پروژه ایجاد شبکه ملی سیگنال رسانی به فرستنده های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
- پروژه اسکادا گاز تهران
- پروژه مخابرات (USO)
- پروژه NGL 3200
- پروژه تلکام پتروشیمی دماوند
- پروژه راه آهن چابهار – زاهدان
- پروژه راه آهن یزد – اقلید
- پروژه سیگنالینگ مترو هشتگرد
- پروژه مترو قم
TSMC اولین کارخانه تراشهسازی آلمان را با بودجه 11 میلیارد دلاری تاسیس میکند

طبق گزارشهای منتشر شده، ظاهراً TSMC قصد دارد با همکاری برخی شرکای خود، مانند شرکت بوش (Bosch) با انجام یک سرمایهگذاری 11 میلیارد دلاری، اولین کارخانه تراشهسازی کشور آلمان را در ایالت آزاد زاکسن (Saxony) تاسیس کند.
براساس گزارش بلومبرگ، علاوه بر TSMC و بوش، شرکتهای دیگری مانند انایکسپی (NXP Semiconductors) و اینفینئون (Infineon Technologies AG) نیز در این سرمایهگذاری سهم خواهند داشت. منابع بلومبرگ، حداقل بودجه این سرمایهگذاری را 7 میلیارد یورو (7.7 میلیارد دلار) و کل سرمایهگذاری آن را احتمالاً نزدیک به 10 میلیارد یورو (11 میلیارد دلار) گزارش کردهاند.
با این حال، ظاهراً تصمیم نهایی هنوز گرفته نشده و این برنامهها ممکن است تغییر کنند.
برنامه TSMC برای ساخت کارخانه در آلمان

در حالی که شرکتهای دیگر و وزارت اقتصاد آلمان هنوز در این رابطه، بیانیهای منتشر نکردهاند، «نینا کائو»، سخنگوی TSMC بدون اشاره به جزئیات خاصی گفت که این شرکت همچنان در حال ارزیابی امکان ساخت یک کارخانه در اروپا است.
«مارک لیو»، رئیس TSMC نیز سال 2021 به سهامداران این شرکت گفته بود که سازنده تراشه ارزیابیهای خود در مورد راهاندازی خط تولید در آلمان، بهعنوان بزرگترین اقتصاد اروپا، آغاز کرده است. در آن زمان همچنین گفته شده بود که این کارخانه اروپایی روی تراشههای بخش خودرو تمرکز میکند.
این گزارش در حالی منتشر شده که اتحادیه اروپا تلاش دارد تا سهم خود از تولید جهانی نیمههادیها را تا سال 2030 دو برابر کند و به همین دلیل، 40 درصد از بودجه پروژههای مشابه در آلمان را توسط یارانهها تأمین میکند. در ماه آوریل، اتحادیه اروپا پس از اختلالات بهوجود آمده در طول همهگیری کووید-19 و همچنین تشدید تنشهای بین ایالات متحده و چین، قانون تراشه (Chips Act) را برای تقویت تولید داخلی تصویب کرد. تنشهای بینالمللی که باعث شدند «وارن بافت»، تقریباً تمام سهام خود در TSMC را بفروشد.