رئیسجمهور همزمان با روز جهانی ارتباطات، هفت پروژه مهم ارتباطی و فیبر نوری کشور را افتتاح کرد. بنابر اعلام وزیر ارتباطات، هزینه اجراییشدن این پروژهها بیش از 8 هزار میلیارد تومان بوده است.
عصر امروز، چهارشنبه 27 اردیبهشتماه و همزمان با روز جهانی ارتباطات، طی مراسمی با حضور رئیسجمهور و وزیر ارتباطات، هفت پروژه ارتباطاتی کشور افتتاح شد.
این طرحها عبارتند از: «آغاز عملیات اجرایی پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها در یکصد شهر و سرویسدهی در 10 شهر کشور و رسیدن خانوارهای تحت پوشش به سه میلیون خانوار»، «اتصال پرسرعت و پایدار چهارهزارمین روستای بالای 20 خانوار کشور از ابتدای دولت تاکنون به شبکه ملی اطلاعات و رسیدن تعداد روستاهای متصل به ۳۶ هزار روستا»، «افزایش 20 درصدی ظرفیت شبکه مادر مخابراتی کشور با تجهیزات ایرانی»، «افتتاح پنجره ملی خدمات دولت هوشمند با حضور 97 درصد دستگاههای اجرایی کشور و ارائه بیش از سه هزار خدمت بهصورت برخط»، «افتتاح سامانه ملی سنجش میزان رضایت مراجعان به دستگاههای دولتی»، «اتصال جزایر ایرانی خلیج همیشه فارس با فیبر نوری به سرزمین اصلی» و «راهاندازی ششصدمین سایت نسل پنجم» که بنابر اعلام زارعپور، برای اجراییشدن آنها درمجموع اعتباری افزون بر هشت هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
رئیسجمهور: کشور در حوزه مغزافزار، نرمافزار و سختافزار به نقطه خوبی رسیده است
«ابراهیم رئیسی» در مراسم افتتاح هفت پروژه ارتباطی کشور اظهار داشت دنیای امروز دنیای ارتباطات و اطلاعات است: «این فناوری که امروز جوامع بشری از آن برخوردار شدهاند، بسیار سریعتر از آنچه که فکر میشد، تمام لایههای زندگی انسان را تحت تأثیر قرار داده است.»
به باور رئیسجمهور، ایران تا چندی پیش در حوزه ارتباطات بهنوعی مصرفکننده بوده است: «تا دیروز در اتوبانهایی که دیگران ایجاد کرده بودند، فقط تردد داشتیم، اما تلاش شد خودمان هم اتوبان و جاده ارتباطی داشته باشیم.»
رئیسی تأکید کرد که درحالحاضر در کشور، در سه حوزه مغزافزار، نرمافزار و سختافزار به نقطه خوبی رسیدهایم و اظهار داشت در دانشگاهها، پژوهشگاه و بخشهای مختلف در حوزه مغزافزار اتاقهای خوب اندیشهورزی وجود دارد که فکر، طراحی و کارهای قابلعرضهای انجام میشود.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه سهم اقتصاد دیجیتال از 6.25 به 7.5 درصد رسیده است، اعلام کرد رشد اقتصادی در این زمینه حتی اگر 1.5 درصد باشد، بازهم قابلتوجه است؛ اگرچه نباید به این مقدار قانع بود.
او در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تسریع پیشرفت شبکه ملی اطلاعات تأکید کرد و گفت: «البته نباید از کیفیت و دقت آن کاسته شود.»
رئیسی با بیان اینکه طبق آمارها، دولت الکترونیک تا 30 درصد رشد داشته است، گفت: «اما افزایش آن را ندیدیم. کشورهای مختلف در هوشمندسازی نظام اداری درحال رقابت باهم هستند. ۹۵ درصد دستگاهها به سامانه دولت هوشمند متصل شدهاند اما فقط ۵۰ درصد فعالیتشان در این سامانه بهصورت هوشمند انجام میشود که میزان کمی است.»
وی تأکید کرد حداکثر ظرف یک ماه آینده باید تمام دستگاهها به سامانه دولت هوشمند بپیوندند و هیچ دستگاهی در این سامانه غایب نباشد.
هزینه 500 میلیارد تومانی فاز نخست توسعه فیبر نوری
به گزارش دیجیاتو و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، طبق وعده وزیر ارتباطات، فاز نخست پروژه توسعه فیبر نوری در این مراسم افتتاح شد. اجرای این پروژه هماکنون در 19 استان و بیش از 60 شهرستان آغاز شده و تاکنون 500 میلیارد تومان برای عملیاتیشدن آن هزینه شده است. درحالحاضر پوشش سه میلیونی فیبر نوری در کشور وجود دارد.
پروژه دیگری که در این آیین رونمایی شد، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بود که با اعتباری بیش از 25 میلیارد تومان راهاندازی شده است. با افتتاح این پروژه، تمامی خدمات دولت به مردم از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه میشود. براساس ارزیابیها، تاکنون بیش از 95 درصد دستگاهها به پنجره واحد متصل شدهاند و بیش از 2700 خدمت با یک بار احراز هویت در دسترس کاربران قرار میگیرد.
زارعپور در این مورد گفت: «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند یک اتفاق فناورانه و مهم است که کام مردم را شیرین کرده و براساس تأکید رئیسجمهور شکل گرفته است. اکنون بیش از 95 درصد دستگاههای اجرایی کشور نزدیک به ۵۰ درصد خدمات خود را از این طریق ارائه میدهند و با یک بار احراز هویت، به تمام سامانههای دولت دسترسی پیدا میکنند. از طریق این پروژه سه هزار خدمت به مردم بهصورت الکترونیکی ارائه میشود. طبق قانون بودجه امسال، 100 درصد خدمات باید از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و تمام استعلامات بیندستگاهی از طریق سیستمهای برخط انجام شود و تمام استعلامات کاغذی حذف گردد.»
پروژه اتصال فیبر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک به سرزمین اصلی و هندورابی به کیش، یکی دیگر از پروژههایی بود که امروز توسط رئیسی با اعتباری بیش از 175 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
این پروژه برای بهبود برقراری ارتباطات بین جزایر ایران در خلیج فارس و سرزمین اصلی اجرا شده است و با اجرای این پروژه ارتباطات بین این جزایر با سرعت و کیفیت بالاتری برقرار میشود.
همچنین اتصال چهار هزار روستای جدید بالای بیست خانوار به شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم با هزینهای بیش از چهار هزار و 200 میلیارد تومان، یکی دیگر از پروژههایی بود که امروز رونمایی شد. این پروژه با هدف توسعه بسترهای ارتباطی در کشور از طریق اتصال روستاها و نقاط کمترتوسعهیافته به شبکه ملی اطلاعات اجرا شده است.
براساس برنامهریزی انجامشده، بقیه روستاهای بالای بیست خانوار کشور نیز تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.
از دیگر پروژههای افتتاحشده امروز میتوان از افتتاح و بهرهبرداری از فاز نخست توسعه ظرفیت شبکه زیرساخت کشور نام برد که با اعتباری بیش از 600 میلیارد تومان به سرانجام رسیده است. این طرح بهمنظور توسعه و ارتقای پایداری شبکه زیرساخت مادر مخابراتی کشور و تأمین نیازمندیهای آینده کشور، به میزان 20 ترابیت بر ثانیه آغاز شده که امروز فاز نخست آن با ظرفیت 12 ترابیت بر ثانیه افتتاح شد.
آخرین پروژهای که امروز افتتاح شد نیز سامانه رضایتسنجی کارکنان دولت بود که به دستور رئیسجمهوری و با هدف اخذ نظر مردم و دریافت بازخورد نظرات آنها از خدمات کارکنان دولت با اعتبار 5 میلیارد تومانی به بهرهبرداری رسید. این طرح با هدف افزایش نظارت و اصلاح رویههای دستگاههای اجرایی و افزایش رضایتمندی مردم در هنگام مراجعه به دستگاههای دولتی اجرا شده است.
زارعپور در مورد این پروژه توضیح داد: «هر کارمند دولت باید یک بارکد داشته باشد تا مردم بتوانند نسبت به نوع رفتار کارمندان دستگاهها امتیاز دهند. امیدواریم با دستور رئیسجمهوری تمام دستگاهها این بارکد را برای خود تعریف کنند. اکنون 10 درصد دستگاهها کمتر این امکان را دارند. این طرح با هدف افزایش نظارت و اصلاح رویههای دستگاههای اجرایی و افزایش رضایتمندی مردم در هنگام مراجعه به دستگاههای دولتی اجرا شده است.»