اخبار

رئیس مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران: استفاده از هوش مصنوعی برای حضور در رقابت جهانی ضرورت دارد

«مرتضی موسی‌خانی»، رئیس هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران، در نشست خبری این رویداد با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت یک ضرورت است، به‌دست‌آوردن سهم بازار رقابت جهانی را مستلزم استفاده از هوش مصنوعی دانست و گفت مدیران کسب‌وکارهای جدید ضرورت این موضوع را درک کرده‌اند.

به گزارش دیجیاتو، هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۶ تا ۸ اردیبهشت‌ماه با همراهی ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، کمیته ملی ربوکاپ آزاد ایران و واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با حضور بیش از 1500 دانشجو و دانش‌آموز برگزار خواهد شد.

تیم برگزار‌کننده هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران در نشست خبری این رویداد با بیان اینکه این مسابقات با حضور 230 تیم در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد، اعلام کرد: «هدف از برگزاری این مسابقات ترویج دانش هوش مصنوعی و تبادل دانش به‌شکل بین‌المللی است. ازهمین‌رو، در این مسابقات 6 کشور خارجی ازجمله مصر، روسیه، آلمان، افغانستان، برزیل و چین نیز حاضر هستند.»

رقابت جهانی بدون توسعه هوش مصنوعی ممکن نیست

رئیس هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران، در این نشست خبری در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر اینکه هدف از اجرای مسابقات آزاد ربوکاپ در کشور چیست و این روند چه کمکی به توسعه جریان هوش مصنوعی در صنعت خواهد کرد، گفت: «اگر قرار بر این باشد که سهمی از بازار رقابت جهانی را به‌دست آوریم، پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی اجتناب‌ناپذیر است. ازهمین‌رو شرکت‌هایی که اخیراً در حوزه‌های متفاوت از کشاورزی تا سلامت دیجیتال درحال فعالیت هستند، این نکته را درک کرده‌ و روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.»

به گفته او، مدیران عصر حاضر در ایران اهمیت توسعه هوش مصنوعی در کشور را درک کرده‌اند و از هوش مصنوعی در توسعه کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند. نسل جدید مدیران نیز نسلی آشنا با این دانش است.

موسی‌خانی با تأکید بر اینکه بسیاری از فعالیت‌هایی که پیش از این به‌شکل فیزیکی و دستی اجرا می‌شد، حالا با توسعه هوش مصنوعی، مبتنی بر این دانش شده است، گفت: «با وجود پیشرفت‌هایی که در این مدت حاصل شده است، اما در بخش سخت‌افزار با کشورهای پیشرو فاصله زیادی داریم و به این فاصله باید توجه کرد.»

رشد صنعت و توسعه هوش مصنوعی

«حامد حسن‌پور»، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی نیز طی این نشست خبری در پاسخ به پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه برگزاری مسابقات ربوکاپ چه کمکی به توسعه هوش مصنوعی هم‌راستا با صنعت کرده است، گفت: «امروز ربات به علوم شناختی هم وارد شده است و در روند اجرای امور سختی که انسان امکان ورود به آن را ندارد، به توسعه صنعت کمک می‌کند.»

به گفته حسن‌پور، دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا شکل‌گیری دانشکده‌های موضوعی را در دستور کار خود قرار داده و دو دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد را در راستای توسعه اجرایی هوش مصنوعی دنبال کرده است.

او با تأکید بر اینکه دنیای توسعه‌یافته از اتوماسیون و مکانیزاسیون عبور کرده، گفت: «درحال‌حاضر مفهوم FMS به معنی خط تولید انعطاف‌پذیر در تولید مورد‌توجه است. این روند نیازمند ربوتایز کردن و توسعه هوش مصنوعی در صنعت است.»

واحد علوم تحقیقات، بزرگ‌ترین اکوسیستم استارتاپی

«داوود ثمری»، معاون فناوری و نوآوری واحد علوم تحقیقات نیز در بخش دیگری از این نشست خبری درباره مشارکت دانشجویان و جلوگیری از خروج نخبگان با برگزاری رویداد‌های فناورانه گفت: «در‌واقع یکی از راه‌هایی که می‌تواند مانع خروج نخبگان از کشور شود، برگزاری چنین رویداد‌هایی است که آن‌ها را دلگرم می‌کند. در این رویداد ۱۵۰۰ دانشجو و دانش‌آموز در قالب بیش از ۲۳۰ تیم با هم رقابت خواهند کرد.»

معاون فناوری و نوآوری واحد علوم تحقیقات مدعی شد بزرگ‌ترین اکوسیستم استارتاپی در واحد علوم تحقیقات مستقر است که با حضور ۱۲۲ شرکت دانش‌بنیان و هسته فناور فعالیت می‌کند. همچنین از میان این شرکت‌ها ۲۰ شرکت در حوزه ربات و هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند.

در بخش دیگری از توضیحات این نشست خبری، موسی‌خانی با تأکید بر اینکه هدف برگزاری مسابقات روبوکاپ آزاد توسعه دانش هوش مصنوعی و رباتیک و ساخت ربات‌های در حرکت با همکاری تیم روبوکاپ دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: «گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف هوش مصنوعی، برنامه‌نویسی بازی‌سازی و… ماحصل خروجی مسابقات روبوکاپ است؛ به‌طوری که امروز دانشجویان شرکت‌کننده در مسابقات روبوکاپ به‌عنوان نیرو‌های متخصص در شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول به فعالیت هستند.»

او همچنین با توضیح درباره جزئیات برگزاری مسابقات روبوکاپ گفت: «این مسابقات در دو بخش دانش‌آموزان و بزرگسالان برگزار می‌شود. بخش بزرگسالان ۵ لیگ ربات انسان‌نما، ربات پرنده، کاوشگر مریخ‌نورد، خودروی خودران و ربات‌های صنعتی را شامل می‌شود.»

28 محصول در بخش دموی دانش‌آموزی

در ادامه موسی‌خانی درباره لیگ ربات‌های صنعتی نیز گفت: «لیگ ربات‌های صنعتی درواقع مدل کوچک‌شده ربات‌های صنعتی است که در صنعت برای حرکت و جابه‌جایی قطعات مورد استفاده قرار می‌گیرند. خوشبختانه پلتفرم ساخت این ربات‌ها توسط دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و دیگر دانشگاه‌های کشور با قیمتی بسیار پایین‌تر از سایر نمونه‌های خارجی در داخل کشور ساخته شده است که امیدوار هستیم صنایع ما در مقیاس بزرگ‌تر از این محصول استفاده کنند.»

موسی‌خانی درباره بخش دانش‌آموزی هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ ایران با اشاره به اینکه در این دوره ۳ سالن دانش‌آموزی وجود دارد، گفت: «یک سالن به شبیه‌سازی دو‌بعدی اختصاص داده شده است. بخش استارتر به ابتکار ایران و به‌دلیل استقبال هوش و استعداد دانش‌آموزان ایرانی در قسمت شبیه‌سازی دو‌بعدی فوتبال راه‌اندازی شده که مختص دانش‌آموزان علاقه‌مند به این حوزه است. همچنین در بخش دموی دانش‌آموزی حدود ۲۸ محصول به نمایش گذاشته می‌شود.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *