اخبار

توافق ساترا و دادستانی: هیچ اثری بدون مجوز ساترا نباید از پلتفرم‌ها منتشر شود

معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا از برگزاری جلسه با دادستانی کل کشور برای انتظام‌بخشی به اکوسیستم شبکه نمایش خانگی خبر داد. به گفته افراسیابی، تمام اعضای این جلسه متفق‌القول بودند که هیچ‌ اثری نباید بدون مجوز از ساترا توسط پلتفرم‌ها منتشر شود.

روزنامه جام جم از توافق جدید میان ساترا با دادستانی کل کشور خبر داده است که طبق آن مقرر شده هیچ اثری نباید بدون مجوز از ساترا توسط پلتفرم‌ها منتشر شود. همچنین مشاور دادستان کل کشور نیز در جلسات صدور مجوز شرکت خواهد کرد.

«محمدصادق افراسیابی»، معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا، با اشاره به برگزاری جلسه و مذاکره با دادستانی کل کشور برای انتظام‌بخشی به اکوسیستم شبکه نمایش خانگی گفت:

«طبق جلسه‌ای که چهارشنبه 28 دی‌ماه امسال با حضور مدیران سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل کشور، نماینده معاونت فضای مجازی دادستانی و مشاور دادستان کل کشور برگزار شد، قرار شد مشاور دادستان کل کشور ضمن شرکت در جلسات شورای صدور مجوز انتشار ساترا، از نزدیک در روند تصمیم‌گیری راجع به صدور مجوزها قرار گیرد و نکات مدنظر را اعلام کند.»

افراسیابی معاون ساترا

افراسیابی در ادامه با مناسب خواندن رویه بررسی اعتراض‌های پلتفرم‌های آثار نمایش خانگی، اعلام کرد در جلسه مذکور سعی شده است تا روند مناسب‌تری برای بررسی اعتراضات احتمالی پلتفرم‌ها تعیین شود.

به‌نظر می‌رسد این تصمیم‌گیری در راستای انتشار بدون مجوز سریال «سقوط» باشد. سریالی امنیتی که به‌خاطر مهاجرت یکی از بازیگران اصلی آن، با حواشی زیادی روبه‌رو شده است؛ تا جایی که رئیس صداوسیما با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور صراحتاً درخواست فیلتر پلتفرم پخش‌کننده سقوط را داده.

ساترا صلاحیت لازم برای نظارت بر شبکه نمایش خانگی را دارد؟

درخواست فیلترینگ موجب شده است تا بار دیگر صلاحیت ساترا برای نظارت بر صوت و تصویر فراگیر زیر سؤال رود. بسیاری از کارشناسان معتقدند در قانون هیچ جایگاه مشخصی برای ساترا تعریف نشده است؛ اما افراسیابی نظر دیگری دارد:

«شاید در گذشته به‌خاطر عدم تبیین مناسب، برخی ابهامات درخصوص پشتوانه حقوقی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی برای برخی اشخاص وجود داشت، اما امسال مجموع قوانین و مقرراتی که به‌موجب آن ساترا صلاحیت لازم را برای صدور مجوز سکوها و تولید و انتشار سریال‌های نمایش خانگی دارد، توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام شد که اقدام خوب و به‌جایی بود.»

به گفته وی، همچنین در نگاشت نهادی سند معماری کلان شبکه ملی اطلاعات که به تصویب کمیسیون عالی ارتقای محتوای شورای عالی فضای مجازی رسیده و توسط مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شده است تکالیف مهمی برای سازمان صداوسیما در نظر گرفته شده که ازجمله آن موارد مربوط به نمایش خانگی و سامانه‌های نمایش ویدئوی درخواستی است.

معاونت ساترا در پایان اعلام کرد هم‌اکنون 337 سکو از ساترا مجوز دارند که 147 سکو دارای مجوز انتشار محتوای نمایشی هستند. همچنین صرفاً در شش ماه گذشته 40 سریال مجوز تولید را مشروط به انجام مراحل استعلام عوامل دریافت کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *