اخبار

«پوست هوشمند» دانشگاه استنفورد را روی دست اسپری کنید و از کیبورد بی‌نیاز شوید!

«پوست هوشمند» دانشگاه استنفورد که روی دست اسپری می‌شود، کارهایی مثل تایپ کردن بدون کیبورد را امکان‌پذیر می‌کند.

بر اساس گزارش The Daily Beast، پژوهشگران دانشگاه استنفورد نوعی «پوست هوشمند» تولید کرده‌اند که روی دست اسپری می‌شود. این پوست هوشمند با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، حرکات دست را تفسیر می‌کند.

پوست هوشمند موردبحث متشکل‌از ماده‌ای زیست‌سازگار است که می‌توان همچون ضدآفتاب، آن را روی دست و بازوها اسپری کرد. با بهره‌گیری از این ماده می‌توان کارهایی مثل شناسایی اشیاء از طریق لمس کردن و تایپ بدون نیاز به کیبورد انجام داد.

در بخشی از مقاله‌ای که نتیجه‌ی مطالعه‌ی دانشمندان دانشگاه استنفورد است می‌خوانیم: «دستگاه‌های الکترونیکی ازجمله دست‌کش‌ها و پوست‌های الکترونیکی می‌توانند به‌لطف فناوری یادگیری ماشین، حرکات دست انسان را رهگیری کنند و کارهایی مثل شناسایی اشیاء و ژست حرکتی انجام دهند.» پژوهشگران می‌گویند پوست هوشمند جدید آن‌ها برخلاف سایر سیستم‌های مشابه ضخامت بسیار کمتری دارد و استفاده از آن ساده‌تر است.

ماده‌ی اسپری‌شده نوعی نانومِش (ماده‌ای تورمانند و کش‌سان) است که خم می‌شود و با پوست بدن به‌ حرکت درمی‌آید. نانومش حاوی مجموعه‌ای از حسگرهای الکتریکی ریز است که حرکات دست را شناسایی می‌کنند و داده‌ها را برای تفسیر شدن به یک سیستم هوش مصنوعی می‌فرستند. استفاده از یادگیری ماشین باعث می‌شود که بتوان نانومش را برای دست هر کاربر شخصی‌سازی کرد.

ژنان بائو، استاد مهندسی شیمی در دانشگاه استنفورد و پژوهشگر ارشد پروژه‌ی پوست هوشمند، می‌گوید در حین حرکات انگشت، نانوسیم‌های موجود در شبکه‌ی توری فشرده می‌شوند و رساناییِ الکتریکی شبکه را تغییر می‌دهند. این تغییرات اندازه‌گیری و تفسیر می‌شوند تا نحوه‌ی حرکت دست، انگشت یا مفصل به‌طور دقیق مشخص شود.

پوست هوشمند پژوهشگران دانشگاه استنفورد نه‌تنها برای کنترل دستگاه‌هایی مثل گوشی و لپ تاپ کاربرد دارد، بلکه ممکن است روزی در سیستم‌های واقعیت مجازی نیز به‌کار بیاید. به‌لطف پوست هوشمند، می‌توان با کنترلرهای بزرگ یا دست‌کش‌های مخصوص پلتفرم‌های واقعیت مجازی خداحافظی کرد.

مقاله‌های مرتبط
  • پوست الکترونیکی، فناوری جدید سامسونگ برای افزایش غوطه‌وری در واقعیت مجازی
  • پوست مصنوعی هوشمند برای برقراری ارتباط با گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها

پوست هوشمند در حوزه‌های متنوع دیگری مثل پزشکی نیز کاربرد خواهد داشت. برای نمونه جراحان ممکن است روزی بتوانند با بهره‌گیری از پوست هوشمند و با اتکا بر سیستم‌های رباتیک، از راه دور جراحی انجام دهند. اعضای تیم دانشگاه استنفورد می‌گویند پوست هوشمند آن‌ها تشخیص اشیاء مختلف را از طریق لمس کردن امکان‌پذیر می‌کند.

قطعاً به‌این‌زودی‌ها قرار نیست شاهد تولید تجاری پوست هوشمند دانشگاه استنفورد باشیم. برای بهینه‌سازی این پوست هوشمند باید تحقیقات بسیار بیشتری انجام بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *