پست وبلاگی گوگل به مزیتهای Android Run Time (ART) و امکان بهروزرسانی مجزای این قابلیت بدون نیاز به آپدیت سیستمعامل اشاره دارد. ART موتوری است که اندروید را تقویت میکند و وظیفهی کامپایل جاوا و کاتلین به کد بایت و سپس اجرای آن را برعهده دارد.
آپدیتهای ART به گوگل اجازه میدهد حتی بدون انتشار بهروزرسانی کامل سیستمعامل، سرعت اجرای برنامههای اندروید را افزایش دهد. این شرکت با معرفی ART اندروید ۱۳ اعلام کرد سرعت اجرای اپلیکیشنها در برخی دستگاههای قدیمی تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.
ART در اندروید ۱۲ رسماً به دو بخش ماژولار(یک ماژول APEX) سیستمعامل تبدیل شد و بهطور جداگانه بدون نیاز به آپدیت سیستم، ازطریق گوگلپلی بهروزرسانی میشود. این یعنی حدود ۳۱ درصد از کاربران(۶۰۰ میلیون نفر) بهطور منظم بهبودهایی برای موتور برنامه دریافت میکنند که باعث اجرای بهتر و سریعتر اپلیکیشنها میشود.
درحالیکه بسیاری از مؤلفهها بهآرامی به ماژول APEX منتقل شدهاند گوگل اعلام کرد ART بزرگترین ماژول اندروید است که APIهای بیشتری نسبتبه هر ماژول APEX دیگری دارد. غول جستجوی اینترنت نسخهسازی ART را در قالب پروژهی نرمافزاری بزرگ آغاز کرده و با انتشار اندروید ۱۴ قصد دارد ART 14 را عرضه کند.
جدیدترین نسخهی ART فقط به اندروید ۱۴ محدود نخواهد شد و کاربر گوشی یا تبلت مجهز به اندروید ۱۲ نیز میتواند از پیشرفتهای اعمالشده روی آن بهره ببرد.
گوگل درمورد ART 13 نمودار بالا را برای نشاندادن زمان عرضهی بهروزرسانی جدید و تأثیر آن بر میانگین زمان راهاندازی برنامهها ارائه کرد. گوگل با انتشار اندروید ۱۳ برخی تغییرات ART 13 را توضیح داد و گفت این ویژگی سرعت جابهجایی به مقصد یا مبدأ اصلی را بهمیزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
ART همچنین زمان نصب و تأیید کد بایت را کاهش میدهد و بدینترتیب در زمان صرفهجویی میکند. این ویژگی همچنین سرعت اجرای برنامهها را افزایش میدهد. نتیجه اینکه سرعت راهاندازی برنامهها در برخی دستگاهها تا ۳۰ درصد بهبود خواهد یافت.
– گوگل
گوگل میگوید بهروزرسانی ART 14 اندروید را از OpenJDK 11 به OpenJDK 17 میبرد و بهینهسازیهای جدید کامپایلر علاوهبر کاهش حجم کد، زمان اجرا را بهبود میبخشد. انتظار میرود ART 14 ماه آینده بههمراه اندروید ۱۴ ارائه شود.