- پروژه هوشمند سازی بیمارستان رازی
- پروژه توسعه تجهیزات شبکه انتقال
- پروژه ایجاد زیرساخت فیبر نوری
- پروژه سدید (دیسپچینگ ملی گاز ایران)
- پروژه هوشمند سازی تونل آزاد راه اراک خرم آباد (ITS)
- پروژه ایجاد شبکه ملی سیگنال رسانی به فرستنده های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
- پروژه اسکادا گاز تهران
- پروژه مخابرات (USO)
- پروژه NGL 3200
- پروژه تلکام پتروشیمی دماوند
- پروژه راه آهن چابهار – زاهدان
- پروژه راه آهن یزد – اقلید
- پروژه سیگنالینگ مترو هشتگرد
- پروژه مترو قم
تشخیص سرطان با هوش مصنوعی میتواند کار رادیولوژیستها را نصف کند!

یک مطالعه جدید نشان میدهد استفاده از هوش مصنوعی در ماموگرافی غربالگری سرطان (تشخیص و تصویربرداری از پستان) میتواند بدون افزایش نتایج مثبت کاذب، حجم کار رادیولوژیستها را تقریباً به نصف کاهش دهد.
درواقع، این مطالعه نشان داد که نظریههای هوش مصنوعی با دو رادیولوژیست که باهم کار میکنند، برابری میکند.
غربالگری ماموگرافی با پشتیبانی از هوش مصنوعی، در مقایسه با مطالعه رادیولوژیستها از صفحه نمایش، با حجم کار کمتری منجر به تشخیص سرطان شد. این مطالعه نشان داد که استفاده از هوش مصنوعی در غربالگری ایمن است.
نحوه انجام آزمایش غربالگری
در این پژوه، ۸۰۰۳۳ زن سوئدی با میانگین سنی ۵۴ سال، بهمدت بیش از یک سال مورد آزمایش قرار گرفتند. از ۳۹۹۹۶ بیماری که تشخیص سرطان سینه آنها مبتنی بر هوش مصنوعی بود، ۲۸٪ سرطان شناساییشده با غربالگری را دارا بودند. ۴۰۰۲۴ بیمار دیگر که غربالگری آنها به روش سابق انجام شد، تنها ۲۵٪ سرطانهای تشخیص داده شده را نشان دادند.

هر دو غربالگری دارای نرخ مثبت کاذب ۱/۵ درصدی بودند. اما رادیولوژیستهایی که با هوش مصنوعی کار میکردند، ۳۶۸۸۶ صفحه نمایش کمتر از همتایان خود بررسی کردند که نشاندهنده کاهش ۴۴ درصدی در حجم کاری آنها است.
این نتایج امیدوارکننده باید برای اطلاعرسانی آزمایشهای جدید و ارزیابیهای مبتنی بر هوش مصنوعی، برای رفع کمبود شدید رادیولوژیستها در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گیرد. اما به تنهایی برای تأیید آمادگی هوش مصنوعی برای انجام غربالگری ماموگرافی کافی نیست.
ما هنوز باید پیامدهای هوش مصنوعی بر نتایج بیماران را درک کنیم. مخصوصاً اینکه آیا ترکیب تخصص رادیولوژیستها با هوش مصنوعی میتواند به تشخیص سرطانهایی که اغلب توسط غربالگری سنتی نادیده گرفته میشوند کمک کند یا خیر. این فناوری باید مقرون بهصرفه نیز باشد.
در حال حاضر تشخیص سرطان یک هدف رویایی برای محققان و شرکتهای هوش مصنوعی بوده است. ساخت ابزارهایی توسط شرکتها که رشد سرطانی را در مراحل اولیه تشخیص دهد بسیار هیجانانگیز است.
سیستمهای طراحیشده برای این غربالگریها در سالهای اخیر بهطور پیوسته بهبود یافتهاند و در موارد خاص به اندازه پزشکان انسانی قابل اعتماد هستند.