اخبار

زنگ‌خطر برای انویدیا؛ چینی‌ها پردازنده گرافیکی سازگار با CUDA می‌سازند

یکی از استارتاپ‌های چینی قصد دارد از بزرگ‌ترین مزیت انویدیا علیه این شرکت استفاده کند.

استارتاپ Denglin Technology که سال ۲۰۱۷ با هدف توسعه پردازنده‌های گرافیکی در چین راه‌اندازی شد، اخیراً سرمایه‌ی درخورتوجهی از صندوق سرمایه‌گذاری اینترنتی چین دریافت کرده است. گفته می‌شود پردازنده‌ی گرافیکی این شرکت از معماری محاسباتی سازگار با مدل‌های برنامه‌نویسی CUDA/OpenCL بهره می‌برد و بدین‌ترتیب، با انویدیا رقابت خواهد کرد.

جذب سرمایه باعث می‌شود سرعت توسعه‌های انواع پردازنده‌های گرافیکی Denglin افزایش یابد و این شرکت بتواند تولید انبوه و تجاری‌سازی پردازنده‌های خود را با سرعت بیشتر انجام دهد. خط‌تولید Denglin ازجمله پرچم‌دار این شرکت، یعنی Goldwasser، عمدتاً برای کاربردهای هوش مصنوعی طراحی شده‌اند.

استارتاپ مذکور قبلاً گفته بود که پردازنده‌های گرافیکی آن برای اجرای بازی نیز مناسب هستند. این شرکت ادعا می‌کند Goldwasser اولین پردازنده‌ی گرافیکی چینی است که برنامه‌های تجاری را با موفقیت در مقیاس بزرگ اجرا می‌کند.

پردازنده های گرافیکی Denglin
انواع پردازنده‌های گرافیکی Denglin

به‌گفته‌ی JPR، یکی از ویژگی‌های Goldwasser معماری Denglin است که فناوری محاسبات ناهمگن تعریف‌شده روی تراشه را ازطریق نرم‌افزار فراهم می‌کند. جذاب‌ترین مزیت این قابلیت این است که مستقیماً با مدل‌های برنامه‌نویسی مثل CUDA انویدیا سازگار اس؛ البته هنوز نمی‌دانیم Denglin می‌تواند پردازنده‌ای بسازد که با واقعاً بهترین‌های انویدیا مقایسه‌شدنی باشد یا خیر.

به‌نوشته‌ی TomsHardware، لی جیان‌ون و وانگ پینگ، بنیان‌گذاران Denglin Technology، فارغ‌التحصیلان دانشگاه تسینگ‌هوا هستند و یانگ جیان، معاون سابق عملیات جهانی زنجیره‌ی تأمین هواوی‌، اکنون سمت مشابهی را در این استارتاپ نوپا برعهده دارد.

Denglin با تجربه‌ی گسترده‌ی خود در تحقیق‌و‌توسعه و تجاری‌سازی پردازنده‌ی گرافیکی، هفت مرکز تحقیاتی در نواحی مختلف ازجمله سیلیکون ولی و چنگدو و هانگژو دارد.

داده‌های Verified Market Research نشان می‌دهد بازار جهانی پردازنده‌های گرافیکی در سال ۲۰۲۱ ارزشی معادل ۳۳٫۴۷ میلیارد دلار داشت و پیش‌بینی می‌شود این عدد تا سال ۲۰۳۰ به ۴۷۷٫۳۷ میلیارد دلار افزایش یابد و بدین‌ترتیب، نرخ رشد سالانه‌ای معادل ۳۴٫۴ درصد از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ خواهد داشت. این افزایش به‌دلیل تقاضای روبه‌رشد کاربران حرفه‌ای نرم‌افزار و گیمرها و طرفداران ورزش‌های الکترونیکی است. در همین حال، هوش مصنوعی نیز سهم زیادی از بازار مذکور را دراختیار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *