رئیس نصر تهران اعلام کرد آنها مایل به همکاری برای بررسی اختلالهای اینترنتی همراه با دولت و حاکمیت هستند اما برای تحقق این موضوع نیاز به یک سری دسترسی خاص دارند. بهگفته «حسین اسلامی» حاکمیت باید دسترسیهایی فنی به بخش خصوصی دهد تا در یک شرایط برابر، بتوان مشکلات اینترنت را بررسی و آنها را گزارش کرد.
مراسم روز فناوری اطلاعات توسط نصر تهران روز سهشنبه در محل همایشهای برج میلاد برگزار میشود. برنامههای مختلف و سخنرانان گوناگونی برای این مراسم درنظر گرفته شده و نصر تهران قصد دارد تا در این مراسم جمعسپاری برای آزادسازی زندانیان حوزه فناوری را نیز انجام دهد. در در نشست خبری این مراسم نصر تهران به چرایی برگزاری این مراسم پرداخت و نسبت به تشکیل کارگروه بررسی کندی شبکه اینترنت، واکنش نشان داد.
«حسین اسلامی» رئیس نصر تهران در این نشست اعلام کرد برگزاری روز فناوری اطلاعات میتواند منجر به ایجاد گفتگوهای حساستر با حاکمیت باشد. به گفته اسلامی آنها بارها و بارها طی نامهنگاریهای مختلف و جلسات گوناگون با اشخاص دولتی و حاکمیتی جلسه برگزار کردند و موضع شفاف خود درباره وضعیت اینترنت را اعلام کردند با این حال بخاطر اینکه نگاه یکدستی در بین این افراد وجود ندارد؛ صدای بخش خصوصی کمتر شنیده میشود.
برای بررسی دقیق فنی وضعیت اختلالات اینترنت توسط بخش خصوصی نیاز به یک سری دسترسی داریم
اسلامی در پاسخ به این پرسش دیجیاتو که چرا در کارگروه بررسی کندی اینترنت که توسط مرکز ملی فضای مجازی راهاندازی شده، خبری از نماینده بخش خصوصی نیست گفت: «ما در کارگروه اقتصاد دیجیتال بارها و بارها دعوت شدیم و از ما نظر خواستند و حتی حق رای داشتیم اما در این کارگروه هنوز این اتفاق نیفتاده است. یک اتفاق تلخی که افتاده اینست که در برخی بخشهای دولت از نمایندگان بخش خصوصی دعوت نمیکنند و میگویند چون شما ذینفع هستید نباید در این جلسات باشید. اتفاقا ما بخاطر همین ذینفع بودن اصرار داریم که باید در این کارگروهها حضور داشته باشیم چرا که ضررش قرار است به فعالین حوزه ما برسد.»
اسلامی تأکید دارد که بخش خصوصی نیازمند یک سری دسترسی است تا بتواند در مورد نکات فنی مانند اختلالها در اینترنت نظر بدهد: «باید در یک شرایط برابر قرار بگیریم تا بتوانیم نکات فنی دقیقی را به مسئولین اعلام کنیم و تا اجازه این دسترسیها را به ما ندهند، نمیتوان گفت که در شرایط برابر هستیم تا مشکلات فنی را بررسی کرد. مشکلات هر روز با کسبوکارها فاوا درگیر است و با پوست و استخوان آن را حس میکنیم اما بررسی فنی آن نیازمند این دسترسیها است.»
اسلامی باور دارد فناوری دیگر کالای لوکس نیست و در لحظات زندگی مردم تأثیر میگذارد: «ما باید این درک را ایجاد کنیم و هدف ما غلبه بر وضعیت موجود است. نباید ناامیدی را اشاعه داد.» او با ذکر این نکته که در نصر نگاه سیاسی به مسائل وجود ندارد اعلام کرد آنها به دنبال راهحل مشکلات حوزه فاوا هستند: «ما صراحتاً اعلام کردیم که اختلالات فعلی به کسبوکارها و مردم ضرر زده است. در روز فناوری اطلاعات که یک روز مردمی و برای مردم است هم این پیام را به گوش مسئولین میرسانیم.»
جمعسپاری مالی برای زندانیان حوزه فناوری
سخنرانان مختلفی در مراسم روز فناوری اطلاعات به صحبت میپردازند، از رئیس مجلس فعلی تا رئیس نصر کشور و نمایندگانی از اتاق بازرگانی. با این حال بخش جالب دیگری که در این همایش وجود دارد مربوط به جمعسپاری برای آزادسازی زندانیان حوزه فناوری است. «رضا قربانی» عضو هیئات مدیره نصر تهران در اینباره به دیجیاتو گفت: سال گذشته هم ما این کار را انجام دادیم و رقمی بیش از ۲۰۰ میلیون تومان برای این موضوع جمعآوری شد ولی باور داریم مبلغ سال گذشته، رقم کمی بود. ما قصد داریم در این رویداد با مدیران حوزه فناوری و شرکتها این موضوع را پیش ببریم و بتوانیم رقم بهتری برای کمک به زندانیان حوزه فناوری جمعآوری کنیم. آمار دقیقی از این زندانیان وجود ندارد اما افراد زیادی هستند که در کار حوزه فناوری هستند و بهخاطر جرائم مالی در زندان هستند. مثلا حتی کسی که یک کافینت داشته و یا یک مغازه فعال در حوزه کامپیوتر داشته ولی بهعلت مشکلات مالی حالا به زندان افتاده است. باید به این افراد کمک کرد.»
قربانی همچنین تأکید کرد تا جایی که اطلاع دارد، هیچ زندانی فعال در حوزه فناوری که در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ برخی از آنها دستگیر شده بودند، هماکنون در زندان نیست و ابراز امیدواری کرد که این افراد و فعالین دیگر هیچگاه با چنین معضلاتی روبرو نشوند.