- پروژه هوشمند سازی بیمارستان رازی
- پروژه توسعه تجهیزات شبکه انتقال
- پروژه ایجاد زیرساخت فیبر نوری
- پروژه سدید (دیسپچینگ ملی گاز ایران)
- پروژه هوشمند سازی تونل آزاد راه اراک خرم آباد (ITS)
- پروژه ایجاد شبکه ملی سیگنال رسانی به فرستنده های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
- پروژه اسکادا گاز تهران
- پروژه مخابرات (USO)
- پروژه NGL 3200
- پروژه تلکام پتروشیمی دماوند
- پروژه راه آهن چابهار – زاهدان
- پروژه راه آهن یزد – اقلید
- پروژه سیگنالینگ مترو هشتگرد
- پروژه مترو قم
اینتل هوش مصنوعی مولد Aurora با 1 تریلیون پارامتر را معرفی کرد

اینتل امروز علاوه بر رونمایی از مشخصات کامل ابرکامپیوتر Aurora، از هوش مصنوعی مولد جدیدی به نام Aurora پرده برداشت که کاربرد علمی دارد. این شرکت مدعی است که مدل آنها 1 تریلیون پارامتر خواهد داشت که در مقایسه با 175 میلیارد پارامتر GPT-3 بسیار بزرگتر است.
ابرکامپیوتر Aurora که توانی معادل 2 اگزافلاپ ارائه میکند و از این حیث حتی قویتر از ابرکامپیوتر فرانتیر خواهد بود، برای تأمین قدرت مدل هوش مصنوعی Aurora استفاده میشود. اینتل امروز در رویداد ISC23 اعلام کرد که این مدل با متون عمومی، علمی، دادههای علمی و کدهای مربوط به همین حوزه آموزش داده میشود.
مدل هوش مصنوعی Aurora اینتل چه کاربردهایی خواهد داشت؟
مدل هوش مصنوعی Aurora صرفاً روی مباحث علمی تمرکز خواهد داشت و کاربردهای آن احتمالاً در حوزههای بیولوژی سیستمها، تحقیقات سرطان، علوم اقلیمی، کیهانشناسی، مواد و شیمی پلیمر خواهد بود.

زیربنای مدل هوش مصنوعی مولد Aurora کتابخانههای مگاترون و دیپاسپید هستند. این مدل 1 تریلیون پارامتر خواهد داشت که 5.7 برابر بزرگتر از GPT-3 محسوب میشود و میتواند همرده با GPT-4 باشد؛ البته تعداد پارامترهای GPT-4 هنوز بهصورت رسمی اعلام نشده است.
«ریک استیونز»، دستیار رئیس آزمایشگاه آرگون که ابرکامپیوتر اینتل در آن قرار خواهد گرفت، دراینباره میگوید: «هدف این پروژه استفاده از تمام پتانسیل ابرکامپیوتر Aurora بهمنظور ایجاد منبعی است که بتوان از آن برای پیشبرد [تحقیقات] علمی در آزمایشگاههای وزارت انرژی و در همکاری با سایرین استفاده کرد.»
از زمان عرضه عمومی چتبات ChatGPT توسط OpenAI، بسیاری از شرکتها توجه خود را به فناوری هوش مصنوعی مولد معطوف کردهاند و محصولات مختلفی را در این زمینه بهوجود آوردهاند. حالا اینتل هم با تمرکز دوباره روی رایانش پرتوان (HPC) قصد ورود به این بازار را دارد، اما بهجای عرضه محصولی برای مصرف عمومی، قصد دارد ابزاری را عرضه کند که بیشترین کاربرد را برای دانشمندان و محققان خواهد داشت و از این حیث میتواند به کمک مردم بیاید.