وزیر ارتباطات معتقد است بایستی در برخی از محدودیتهایی که طی سالیان گذشته ایجاد شده، بازنگری شود. زارعپور به مواردی مانند گوگلپلی و کلابهاوس اشاره داشت که امکان رفع محدودیت آنها وجود دارد.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتوگویی تفصیلی با ایسنا اعلام کرد پیشنهادهایی را برای رفع فیلتر برخی پلتفرمها به کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ارائه کرده که درحال بررسی است.
به گفته وی، بخشهایی اعمال شده و بخشهایی مانند گوگلپلی و کلابهاوس درحال بررسی و نیازمند اجماع و موافقت تمام اعضاست: «تلاش میکنیم تا سکوها، سایتها و پلتفرمهای موردنیاز که نمونه مشابه ندارند و میشود با ملاحظاتی با آنها کنار آمد، برای مردم باز و بدون محدودیت شوند.»
زارعپور درباره رفع فیلتر برخی پلتفرمها مانند گوگلپلی و پلتفرمهای مشابه آن اظهار داشت مرجع تصمیمگیری درباره فیلتر و رفع فیلتر در شرایط عادی، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که دبیرخانه آن در دادستانی کل کشور واقع شده:
«این کارگروه 13 عضو دارد که در این ترکیب وزارت ارتباطات یک رأی دارد و دولت هم شش عضو دارد؛ ما اعتقاد داریم که باید در برخی از محدودیتهایی که در سالهای گذشته ایجاد شد، بازنگریهایی انجام شود. رئیسجمهور هم در یکی از بندهای حکمی که برای دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی صادر کردند، به بازنگری در سیاست و مصادیق فیلترینگ اشاره داشتند که طبیعتاً باید با تعامل در این کارگروه انجام شود.»
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه در شرایط فوقالعاده امنیتی، مراجع امنیتی درباره فیلترینگ تصمیم میگیرند، گفت: «محدودیتهای اخیر هم با تصمیمات آنها اعمال شد. شروطی برای ادامه فعالیت دو پلتفرم خارجی داشتند که از طریق نامه مرکز ملی فضای مجازی به شرکت متا اعلام شد تا چنانچه قواعد کشور را بپذیرند، اجازه فعالیت قانونی در کشور داشته باشند؛ این موضوع مختص به دو پلتفرم خارجی نبوده و حتی درباره استارلینک هم اعلام شد که اگر قواعد لندینگ رایت ما را بپذیرند، اجازه خواهند داشت.»
او در ادامه اظهار داشت که در هر صورت در تلاشند تا محدودیت برخی از پلتفرمهای مشابه گفتهشده برداشته شود؛ زیرا فلسفه و شرایط آنها در طول سالها تغییر کرده است و دولت از هر پلتفرمی که قواعد جمهوری اسلامی را بپذیرد، استقبال میکند.
گفتنی است زارعپور پیش از این در اواخر دیماه، وعده رفع فیلتر گوگلپلی را داده بود، بااینحال این موضوع هنوز محقق نشده است.