- پروژه هوشمند سازی بیمارستان رازی
- پروژه توسعه تجهیزات شبکه انتقال
- پروژه ایجاد زیرساخت فیبر نوری
- پروژه سدید (دیسپچینگ ملی گاز ایران)
- پروژه هوشمند سازی تونل آزاد راه اراک خرم آباد (ITS)
- پروژه ایجاد شبکه ملی سیگنال رسانی به فرستنده های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
- پروژه اسکادا گاز تهران
- پروژه مخابرات (USO)
- پروژه NGL 3200
- پروژه تلکام پتروشیمی دماوند
- پروژه راه آهن چابهار – زاهدان
- پروژه راه آهن یزد – اقلید
- پروژه سیگنالینگ مترو هشتگرد
- پروژه مترو قم
نوکیا در دنباله 2023 اینترنت 4G را به ماه میبرد

نوکیا اعلام کرده که در یکی از مأموریتهای فضایی پیش رو، سرویس اینترنت 4G خود را به ماه میفرستد. این شرکت امیدوار است که با این فناوری بتواند مسیر اکتشافات ماه را همواره کند و فرصتهای جدیدی برای حضور انسان در ماه و دیگر سیارات ایجاد کند.
بهگزارش CNBC، شرکت فنلاندی نوکیا در دنباله سال جاری میلادی با کمک یکی از راکتهای اسپیس ایکس شبکه 4G را به ماه میرساند. این شبکه با یک آنتن روی فرودگر Nova-C کار خواهد کرد و میتواند با کاوشگری که در ماه به حرکت درمیآید، ارتباط برقرار کند.
این تجهیزات در دهانه «شکلتون» ماه مستقر خواهد شد که در نیمه جنوبی قمر زمین قرار گرفته است. نوکیا میگوید تجهیزات آنها بهگونهای طراحی شده است که در برابر سختترین شرایط فضایی مقاوم باشد.
این شبکه در مأموریت بعدی آرتمیس ناسا استفاده خواهد شد که میخواهد برای اولینبار پس از سال 1972 فضانوردان را به سطح ماه بفرستد. نوکیا میخواهد با این پروژه نشان دهد که شبکههای زمینی میتوانند در مأموریتهای فضایی هم کاربرد داشته باشند.

اینترنت 4G نوکیا در ماه به چه دردی میخورد؟
شبکه 4G نوکیا در ماه به فضانوردان اجازه میدهد تا با یکدیگر و با مرکز کنترل حرف بزنند. بهعلاوه، این شبکه میتواند کنترل از راه دور کاوشگر را ممکن کند و تصویر ویدیویی زنده دوربین آن را به زمین بفرستد.
«انشل ساگ»، تحلیلگر شرکت Moor Insights & Strategy میگوید بازه زمانی 2023 برای پرتاب تجهیزات ارتباطی نوکیا به ماه خوشبینانه بود. او اضافه میکند: «اگر این سختافزار آماده باشد و چنانکه معلوم است، تأیید شود، شانس بالایی وجود دارد که در سال 2023 پرتاب شود، البته اگر شرکای این مأموریت با چالش یا تأخیری در امور خود روبهرو نشوند.»
فرودگر Nova-C توسط شرکت Intuitive Machines ساخته میشود و قرار است با راکت اسپیس ایکس به ماه برود. بااینوجود، اسپیس ایکس این فرودگر را به خود سطح ماه نمیرساند، چون خود این ربات از سیستم پیشرانش بهره میبرد و میتواند عملیات فرود را تکمیل کند.