برنامه Artifact محصولی جدید از دو بنیانگذار اینستاگرام است که از هوش مصنوعی بهره میبرد. این اپ با تمرکز روی شناسایی رفتار کاربران و تشخیص علایق آنها، سعی دارد تا مناسبترین اخبار و مطالب را نمایش دهد. در مطلب پیشرو به سراغ معرفی امکانات و قابلیتهای این برنامه در کنار نحوه استفاده از آن رفتهایم.
برنامه Artifact چیست؟
مایک کرایگر و کوین سیستروم، دو بنیانگذار اینستاگرام هستند که در سال ۲۰۱۸ و پس از تنش با مدیران متا (فیسبوک)، این شبکه اجتماعی را ترک کردند. آنها اکنون بار دیگر با اپلیکیشن جدیدی به دنیای دیجیتال بازگشتهاند که سعی دارد مقالات و اخبار مختلف از منابع گوناگون، مثل نشریات معتبر یا حتی وبلاگهای شخصی کوچک، جمعآوری کند و در اختیار کاربران خود قرار دهد.
- چگونه با هوش مصنوعی Kaiber ایدههای خود را به ویدیو تبدیل کنیم؟
- چگونه با ابزار هوش مصنوعی restorePhotos، کیفیت تصاویر را بهبود دهیم؟
نکته مهم این است که برنامه Artifact از هوش مصنوعی برای درک علایق کاربران استفاده میکند و سعی دارد یک فید خبری شخصیسازی شده در اختیار هر فرد قرار دهد. هرچه افراد زمان بیشتری را درون این اپلیکیشن سپری کنند، الگوریتمها بهتر میتوانند پستهای مناسب آنها را پیشنهاد دهند. همچنین سازندگان وعده دادهاند که در آینده نزدیک امکان تعامل کاربران از طریق نظر دادن درباره پستها و ارسال پیام مستقیم به هم، فراهم خواهد شد تا یک شبکه اجتماعی کوچک نیز درون اپ مذکور شکل بگیرد.
شایان ذکر است که ایده مورد استفاده در برنامه Artifact چندان جدید نیست؛ زیرا شرکت Byte Dance (مالک تیکتاک) اپلیکیشن مشابهی تحت عنوان Toutiao را منتشر کرده است که بر همین اساس کار میکند. این اپ توانسته موفقیت چشمگیری در کشور چین به ثبت برساند و در حال حاضر ۲۰۰ میلیون کاربر دارد و حدود ۷۵ میلیارد دلار ارزشگذاری شده است. همچنین میتوان Artifact را رقیب غیرمستقیم توییتر هم در نظر گرفت؛ اگرچه امکانات فعلی آن هنوز برای رقابت نزدیک با توییتر کافی نخواهد بود.
برنامه Artifact چه قابلیتهایی دارد؟
برنامه Artifact برای مدتی تنها به صورت آزمایشی در اختیار تعداد محدودی از کاربران قرار گرفته بود؛ اما اکنون به شکل عمومی در اختیار دارندگان دستگاههای اندرویدی، آیفون و آیپد قرار دارد و امکان دریافت مستقیم آن از گوگل پلی و اپ استور وجود دارد. لینکهای دریافت اپلیکیشن در باکس دانلود انتهای مطلب آورده شده است.
پس از نصب اپلیکیشن Artifact و ورود به آن با صفحهای نسبتاً ساده مواجه میشوید که هیچ گزینه خاصی برای ثبتنام در این سرویس پیش روی کاربر قرار نمیدهد. برای ورود به اپ و دسترسی به امکانات آن، تنها کافی است تا روی کلید Continue بزنید. در ادامه باید حداقل ۱۰ موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید تا هوش مصنوعی بتواند پستهای مرتبط را نمایش دهد. دستههای قابل انتخاب از تنوع نسبتاً بالایی برخوردار هستند و انواع موضوعات مثل سیاست، سبک زندگی، سلامت، فناوری، کسب و کار، هنر، ورزش و… در میان آنها یافت میشود.
علاقهمندان میتوانند در صورت بهرهمندی از اشتراک نشریات غیر رایگان مثل وال استریت ژورنال (WSJ) یا اکونومیست، آنها را به برنامه Artifact متصل کنند. به این منظور پس از انتخاب موضوعات دلخواه و زدن کلید Continue به صفحه Add Paid Subscriptions خواهید رسید که در آن امکان انتخاب منابع خبری پولی وجود دارد. اپ مذکور محتوای حاصل از این نشریات را در اولویت قرار میدهد و در مقایسه با منابع رایگان، مطالب آنها را بیشتر در فید کاربر نمایش خواهد داد.
بعد از سپری کردن مراحل گفته شده در بالا و ورود به قسمت اصلی اپلیکیشن، با پیامی مبنی بر شناسایی علایق شما توسط برنامه Artifact مواجه خواهید شد. سازندگان برنامه، خواندن حداقل ۲۵ مطلب را برای تشخیص مطالب مناسب کاربر در نظر گرفتهاند و مقدار آن در قالب یک نوار پیشرفت دایرهای در گوشه پایینی سمت راست صفحه قابل مشاهده خواهد بود.
اپلیکیشن از سه تب اصلی تشکیل شده است که مهمترین آنها، تب Home محسوب میشود. در این تب فید اختصاصی کاربر که مطالب آن براساس سلیقه او گلچین شده است در بخش For You نمایش داده میشوند. در ادامه هر موضوع انتخاب شده در قالب قسمتی جداگانه از منوی ناوبری بالای صفحه قابل انتخاب خواهد بود تا تنها مطالب مرتبط به آن موضوع نمایش داده شوند. همچنین با زدن آیکن سه نقطه در گوشه بالایی سمت راست صفحه، میتوانید منوی ناوبری را ویرایش کنید و موضوعات جدیدی را به علاقهمندیهای خود اضافه نمایید.
با لمس هر خبر، صفحه مربوط به آن به شکل تمام صفحه باز خواهد شد که یک پنل ثابت در پایین آن قرار میگیرد. این پنل پذیرای کلید برگشت در کنار گزینهای برای بوکمارک کردن خبر است. همچنین با زدن آیکن فلش در سمت راست پنل میتوانید به گزینههای بیشتری برای گزارش دادن خبر، پنهان کردن مطالب ناشر، کپی کردن لینک صفحه، به اشتراک گذاشتن مستقیم، نمایش کمتر مطالب مشابه و حالت مطالعه با پسزمینه تاریک دسترسی داشته باشید.
کاربران با انتخاب نوار جستجوی قرار گرفته در بالای صفحه، به نشریات مختلف یا اخبار مربوط به یک عبارت خاص دسترسی داشته باشند. با انتخاب هر نشریه، به صفحه اختصاصی آن منتقل خواهید شد که مطالب منتشر شده توسط آن منبع براساس سلیقه شما به ترتیب لیست میشوند.
با لمس آیکن سه نقطه در گوشه بالایی سمت راست در صفحه مربوط به نشریه، میتوانید نمایش مطالب از آن منبع را به صورت موقت (برای ۳۰ روز) یا به شکل دائمی متوقف کنید. این قابلیت در قسمتهای مختلف برنامه Artifact در دسترس قرار دارد. برای مثال میتوانید با نگه داشتن انگشت خود روی عنوان خبر برای چند لحظه به یک منو دسترسی داشته باشید که گزینههای Snooze Publisher و Hide Publisher در آن به چشم میخورند.
آیکن زنگوله در گوشه بالایی سمت راست صفحه Home هم برای دسترسی به نوتیفیکیشنهای ارسال شده توسط برنامه کاربرد دارد. این نوتیفیکیشنها معمولاً در ارتباط با پاسخهای ثبت شده به نظرات کاربر هستند؛ اما بخش نظرات فعلاً در اختیار تمامی افراد قرار ندارد. همچنین اپلیکیشن به صورت خودکار مطالبی که ممکن است برای شما مهم و جذاب باشند را چندین بار طی روز در قالب نوتیفیکیشن ارسال میکند. البته اگر علاقهای به این ویژگی ندارید، میتوانید از قسمت تنظیمات اقدام به غیرفعال کردن آن نمایید.
هرچه افراد زمان بیشتری را درون این اپلیکیشن سپری کنند، الگوریتمها بهتر میتوانند پستهای مناسب آنها را پیشنهاد دهند.
تب دوم که با نام Headlines درون برنامه Artifact به چشم میخورد، شامل سرخط اخبار مهم روز است؛ اما اغلب آنها ارتباطی با موضوعات انتخاب شده توسط کاربر ندارند. در پایین هر تیتر، تعداد مطالب در دسترس پیرامون آن ذکر شده است و با لمس آن میتوانید به اخبار و مقالات دسترسی داشته باشید. شایان ذکر است که در این قسمت برخلاف تب Home، مطالب به ترتیب زمانی لیست میشوند و اخبار جدیدتر در بخش بالاتر صفحه قرار خواهند گرفت.
تب آخر که پروفایل نام دارد، شامل فعالیتهای کاربر و آمار مرتبط با وی میشود. برای مثال تعداد روزهای استفاده از برنامه در کنار پستهای کلیک شده در آن نمایش داده میشوند. همچنین گزینه Read Later برای دسترسی به مطالب بوکمارک شده و گزینه Reading History برای مشاهده تاریخچه اخبار و مقالات خوانده شده هم در این تب قرار دارند.
با زدن آیکن چرخدنده در گوشه بالایی سمت راست تب پروفایل میتوانید به گزینههای متعدد دیگری مثل مدیریت اشتراک نشریات غیر رایگان، منابع مسدود شده، کنترل نوتیفیکیشن اخبار پیشنهادی و تنظیمات حساب کاربری دسترسی داشته باشید. با زدن گزینه Content Request قادر خواهید بود تا از توسعهدهندگان برنامه درخواست کنید که یک منبع خبری جدید را با ذکر آدرس وب سایت یا فید RSS به اپ اضافه نمایند.
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، برای استفاده از برنامه Artifact نیازی به ساخت حساب کاربری نخواهید داشت؛ اما با انتخاب گزینه Account Options میتوانید یک شماره همراه به اکانت خود متصل کنید تا در آینده بتوانید دوباره از طریق دریافت کد تایید با پیامک به حساب کاربری دسترسی داشته باشید. شایان ذکر است که هنگام نگارش این مطلب، تنها امکان وارد کردن شمارههای ایالات متحده درون اپ وجود دارد و سایر پیش شمارهها در آن پشتیبانی نمیشوند.
جمعبندی
برنامه Artifact را میتوان ترکیبی از گوگل نیوز و تیکتاک محسوب کرد که قصد دارد با یادگیری سلیقه کاربران توسط هوش مصنوعی، مطالب مورد علاقه آنها را بیشتر نمایش دهد تا زمان بیشتری را درون اپ سپری کنند. قابلیت افزودن اشتراک نشریات غیر رایگان و در اولویت قرار دادن آنها، ویژگی کاربردی و مهمی است که میتواند برای کاربران حرفهای بسیار مفید واقع شود. ناگفته نماند که اپلیکیشن مذکور هنوز در حالت دسترسی اولیه قرار دارد و احتمالاً در ماههای آتی امکانات بیشتری به آن افزوده خواهد شد.