- پروژه هوشمند سازی بیمارستان رازی
- پروژه توسعه تجهیزات شبکه انتقال
- پروژه ایجاد زیرساخت فیبر نوری
- پروژه سدید (دیسپچینگ ملی گاز ایران)
- پروژه هوشمند سازی تونل آزاد راه اراک خرم آباد (ITS)
- پروژه ایجاد شبکه ملی سیگنال رسانی به فرستنده های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
- پروژه اسکادا گاز تهران
- پروژه مخابرات (USO)
- پروژه NGL 3200
- پروژه تلکام پتروشیمی دماوند
- پروژه راه آهن چابهار – زاهدان
- پروژه راه آهن یزد – اقلید
- پروژه سیگنالینگ مترو هشتگرد
- پروژه مترو قم
نماینده مجلس: اینستاگرام و واتساپ بیشتر از وضعیت موجود محدود نمیشوند

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت اینستاگرام و واتساپ بیشتر از وضعیت موجود محدود نمیشوند. دقیقا مشخص نیست منظور او از این موضوع چه بوده است چراکه این پلتفرمها اکنون در ایران محدود و مسدود شدهاند. آقاتهرانی با اشاره به قوانین اروپا و آمریکا برای فضای مجازی گفت خواهان دریافت ترجمه این قوانین هستند تا در کشور به کار گرفته شود.
«مرتضی آقا تهرانی»، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفتوگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت پلتفرمهای فیلترشده گفت:
«اینستاگرام و واتساپ بیشتر از وضعیت موجود محدود نمیشوند، اما همچنان جمهوری اسلامی ایران بر قانونمندشدن این پلتفرمهای خارجی تأکید جدی دارد. بههرحال باید نمایندهای از این پلتفرمهای خارجی به کشور ما معرفی شود که تاکنون این امر محقق نشده است.»
او با انتقاد از مدیریت فضای مجازی در ایران، گفت در آمریکا برای واتساپ، اینستاگرام و توییتر 270 قانون بازدارنده وضع شده است و در اروپا نیز قوانین سختگیرانهتر هستند: «همهجای دنیا برای کاربران فضای مجازی شرایط و محدودیتهای خاصی تعریف شده است. ما هم خواهان همان قوانین اروپا و آمریکا هستیم که ترجمه آن را به ما بدهند که در کشور خودمان هم استفاده کنیم.»
آقاتهرانی معتقد است برای استقلال و امنیت کشور باید برای فضای مجازی قانونگذاری شود تا در آینده با اشتباه چند نفر، کل کشور با محدودیت مواجه نشود: «به همین خاطر در کمیسیون فرهنگی، کمیسیون مشترکی بهشکل مبنایی درحال کار هستند و روند آن نیز بهخوبی درحال انجام است.»
وی با بیان اینکه فضای مجازی اکنون موضوعی درحال رشد است و باید بهروز باشد، گفت: «نمیتوان قانون دائمی بست که [فیلترینگ] تا چه زمانی باشد. به خاطر همین ما اینستاگرام، واتساپ و توئیتر را در ایران محدود نمیکنیم.»
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به بهبود عملکرد پلتفرمهای بومی نسبت به قبل اشاره کرد و گفت:
«الان به جرئت میتوان گفت که زیرساختها برای پلتفرمهای داخلی خیلی با گذشته فرق کرده و بهتر شده است. سروش و بله تا چند سال قبل با چند سرور کار را شروع کردند، اما نمیتوانستند با نمونههای خارجی که 5 تا 6 هزار سرور داشتند، رقابت کنند. البته با شرایطی که در این چند ماه بهواسطه محدودیتهای ایجاد شده است، شرایط پیامرسانهای داخلی خیلی بهتر شده و قطعاً بهتر از این هم خواهد شد.»
گفتنی است براساس آخرین آماری که وزارت ارتباطات به همشهری داده است، میانگین مصرف ترافیک بینالملل کشور از 4 ترابیت بر ثانیه به 2.5 ترابیت بر ثانیه رسیده و کاهشی 37 درصدی داشته است.