- پروژه هوشمند سازی بیمارستان رازی
- پروژه توسعه تجهیزات شبکه انتقال
- پروژه ایجاد زیرساخت فیبر نوری
- پروژه سدید (دیسپچینگ ملی گاز ایران)
- پروژه هوشمند سازی تونل آزاد راه اراک خرم آباد (ITS)
- پروژه ایجاد شبکه ملی سیگنال رسانی به فرستنده های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
- پروژه اسکادا گاز تهران
- پروژه مخابرات (USO)
- پروژه NGL 3200
- پروژه تلکام پتروشیمی دماوند
- پروژه راه آهن چابهار – زاهدان
- پروژه راه آهن یزد – اقلید
- پروژه سیگنالینگ مترو هشتگرد
- پروژه مترو قم
نوآوری در لمس بهتر اجسام با پوست الکترونیکی

به گزارش هلدینگ ICT – در حالی که در حوزه فناوری گامهای بزرگی برای در بر گرفتن چشمها و گوشهای ما در دنیاهای مجازی برداشته شده است، درگیر کردن حواسی مانند لامسه کار دشوارتری است. مهندسان دانشگاه سیتی هنگکنگ اکنون «WeTac» را توسعه دادهاند که یک پوست الکترونیکی نازک و پوشیدنی است که احساس لامسه را برای کاربران واقعیت مجازی و واقعیت افزوده فراهم میکند.
هیچ کمبودی در دستگاههای پوشیدنی که به کاربران اجازه میدهند اشیاء مجازی را دستکاری کنند و بازخورد لمسی از آنها دریافت کنند، وجود ندارد. اما بیشتر اوقات این دستگاهها بزرگ و حجیم هستند و نیاز به تنظیمات پیچیده و سیمهای درهم تنیده دارند.
نیواطلس اعلام کرد، سیستم «WeTac» به نظر یکی از جدیدترین مواردی است که تاکنون دیدهایم. این سیستم از یک هیدروژل لاستیکی ساخته شده که به کف دست و روی انگشتان میچسبد و به یک باتری کوچک و سیستم ارتباطی بلوتوثی که در یک برچسب پنج سانتی متر مربعی تعبیه شده و روی ساعد دست قرار دارد، متصل میشود. باتری آن را میتوان به صورت بیسیم شارژ کرد.
این هیدروژل دارای ۳۲ الکترود است که در کف دست، شست و انگشتان پخش میشوند و جریانهای الکتریکی برای ایجاد حس لامسه از طریق آنها ارسال میشود. محققان میگویند که با تحریک ترکیبات خاصی از این الکترودها در قدرتهای مختلف، این سیستم میتواند طیف وسیعی از احساسات لامسه را شبیهسازی کند. این موارد شامل گرفتن یک توپ تنیس یا احساس راه رفتن یک موش مجازی روی دست شما است. حتی میتوان احساسات ناخوشایند مانند لمس یک کاکتوس دیجیتال را از آن دریافت کرد.
این تیم میگویند که فناوری آنها میتواند به سیستمهای واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده متصل شود. علاوه بر آن این پوست هیدروژلی میتواند به کاربران کمک کند تا رباتها را از راه دور کنترل کنند و حس لامسهای را که ربات دریافت میکند را درک کنند.
این تحقیق در مجله Nature Machine Intelligence منتشر شده است.