به گزارش هلدینگ ICT – یکی از مباحثی که طی سالهای اخیر مورد توجه مسئولان کشور قرار گرفته موضوع توسعه روابط همکاری با کشورهای همسایه به ویژه چین و روسیه است به گونهای که با این کشورها قراردادهمکاری بلندمدت نیز منعقد کرده است. براساس این گزارش یکی از حوزههای در این مقوله بیشتر مورد تأکید بوده بحث توسعه زیرساختهای آی سی تی است که در این راستا وزیر ارتباطات با مسئولان کشور روسیه دیدارهایی را داشته است.
برهمین اساس عیسی زارعپور دیروز در جریان دیدار الکساندر شویتوف معاون وزیر توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانههای جمعی روسیه به این نکته کلیدی و مهم اشاره کرده ومعتقد است در ایران شرکتهای دانش بنیان بسیاری وجود دارد که ظرفیتهای خوبی برای شروع همکاریهای مختلف با طرفهای روسی دارند.
زارعپور همچنین با اشاره به همکاریهای مشترک بین دو کشور در حوزههای مختلف کاری این وزارتخانه از توسعه زیرساختهای ارتباطی تا همکاریهای فضایی، گفته است؛ رفت و آمدها میان دو کشور کمک میکند که موانع موجود این همکاریها برطرف شود و پیشنهاد میشود کارگروه مشترک دائمی برای دنبال کردن موضوعات ایجاد شود تا اجرایی شدن توافقات سرعت بیشتری به خود گیرد.
به همین منظور وزیر ارتباطات و فناوری در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کرده بود که برای نخستین بار است که مجموعهای از بزرگترین شرکتهای خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با پشتیبانی وزارت ارتباطات تا مرحله توافق نهایی با شرکتهای متناظر روسی در زمینه تبادل دانش و فناوری و صدور کالاها و خدمات ارتباطی و فناوری پیش رفته اند. با عملیاتی شدن توافقات صورت گرفته از این پس شرکتهای ایرانی، محصولات دانش بنیان در حوزههای صنایع مخابراتی، نرم افزار و سخت افزار را به روسیه و حوزه اوراسیا صادر خواهند کرد. شرایط فعلی بازار بین المللی و منطقهای ارتباطات و فناوری اطلاعات به گونهای رقم خورده که ضریب موفقیت شرکتهای ایرانی را در این بازارها دو چندان میکند.
همچنین امیر محمدزاده لاجوردی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این دیدار با اشاره به سابقه طولانی همکاریهای مشترک دوجانبه؛ بر گسترش این همکاریها تاکید کرده و خواستار ادامه همکاریهای مثمرثمر دو کشور در زمینه ترانزیت ترافیک مخابراتی، تبادل دانش و تولید محصولات صنعت ICT شد.
وی معتقد است که ما میتوانیم با تاکید بر اهمیت مباحثی مثل ترانزیت ترافیک مخابراتی منطقه ای، تبادل دانش و تولید محصولات صنعت ICT، ادامه کار بر روی پروژههای مشترک مخابراتی دوجانبه، آینده خوبی را در زمینه همکاریهای دوجانبه رقم بزنیم.
باید به این نکته کلیدی اذعان کرد و گفت امروزه در داخل کشور با مجموعههای توانمند دانشبنیان روبهرو هستیم که محصولات و خدمات بسیار خوبی را ارائه میدهند بنابراین حوزه صادرات محصولات به ویژه ICT یکی از فرصتهایی است که ایران طی سالهای اخیر با آن مواجه است؛ چرا که هماکنون در کشور ما شرکتهای فعال به یک بلوغ در بازار خدمات فناوری ارتباطات رسیدهاند، باید بازارسازی در بازار روسیه صورت بگیرد.
میتوان گفت؛ محصولات دانشبنیان و فناورانه ایرانی در حوزههای مختلف از جمله در زمینههای ICT محصولاتی قابل رقابت در عرصه بینالمللی است و میتواند نیاز این روزهای بازار روسیه و حوزه اوراسیا را تامین کند.