به گزارش هلدینگ ICT – رئیس و مدیرعامل آرامکوی سعودی اعلام کرد حملات سایبری به همراه فجایع طبیعی و حملات فیزیکی، یکی از اصلیترین ریسکهایی هستند که این غول نفتی با آنها روبروست.
امین ناصر در اجلاس هوش مصنوعی در ریاض گفت: اگرچه این حملات از لحاظ گستردگی و شدت، گسترش پیدا میکنند اما هوش مصنوعی به آرامکو کمک کرده که بعضی از این تهدیدها را دفع کنیم. بنابراین تلاشها نباید تنها به بهرهوری بیشتر یا بینش عمیقتر مشتری متمرکز شود و از امنیت و تاب آوری هم نباید غافل شویم.
آرامکو که بزرگترین شرکت نفتی جهان است، در سالهای اخیر هدف حملات سایبری متعددی قرار گرفته که معروفترین آنها، بدافزار شامون در سال ۲۰۱۲ بود که اطلاعات تمامی رایانههای این شرکت نفتی را پاک کرد. کارشناسان امنیت سایبری در سال ۲۰۱۸ درباره ظهور نسخه جدیدی از بدافزار شامون هشدار دادند.
آرامکو سال گذشته با یک رخنه اطلاعاتی روبرو شد که درخواست باجی به مبلغ ۵۰ میلیون دلار در قالب رمزارز را به دنبال داشت. این شرکت ژوییه سال گذشته به آسوشیتدپرس اعلام کرد به تازگی از واقعه لو رفتن میزان محدودی از اطلاعات شرکت که در اختیار پیمانکاران شخص ثالث بوده، مطلع شده است. یک هفته پیش از آن، پایگاه خبری بلیپینگ کامپیوتر گزارش کرده بود آرامکوی سعودی با درز اطلاعات روبرو شده و نفوذگران، یک ترابایت اطلاعات این شرکت را به سرقت برده و در دارک وب به فروش گذاشتهاند.
با این حال، تنها آرامکوی سعودی نیست که تهدیدهای سایبری را یکی از ریسکهای اصلی میداند.
طبق نظرسنجی شرکت بریچ بیتس آمریکا که در اوت سال ۲۰۲۲ انجام شد، اکثر شرکتهای نفت و گاز آمریکایی در معرض ریسکهای رخنه سایبری قرار دارند و ۵۹ درصد شرکتها، با ریسک متوسط یک رخنه سایبری، ۱۳ درصد با ریسک اندک و ۲۸ درصد، با ریسک بسیار اندک روبرو هستند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، جان لاندگرن، مدیرعامل بریچ بیتس ماه گذشته گفته بود: ۱۱ درصد از این شرکتها با تهدیدهای ریسک بالا روبرو هستند و ریسکهای سایبری به شکل بیسابقه شناسایی میشوند.