به گزارش هلدینگ ICT – هوش مصنوعی روزبهروز پیشرفتهتر میشود و نقش مهمتری در زندگی انسان ایفا میکند. حالا معماری به نام «ماناس باتیا» تصمیم گرفته از هوش مصنوعی برای طراحی آسمانخراشها و شهرهای آینده استفاده کند که نتایج جالبی در پی داشته است.
در مجموعه تصاویری که توسط این طراح هندی منتشر شده، آسمانخراشهایی را میبینیم که با طبیعت همزیستی دارند. این معمار برای سازههایش از هوش مصنوعی Midjourney استفاده کرده که نتیجه این کار طراحی آسمانخراشهای با قابلیت رشد و تنفس بوده است.
آسمانخراشهایی که نفس میکشند
ابزار هوش مصنوعی Midjourney که توسط باتیا مورد استفاده قرار گرفته، بر اساس دستورات متنی، تصاویر تولید میکند و این معمار برای پروژهای به نام «AI x Future Cities»، از عبارتهایی مانند «برجهای آیندهنگرانه»، «فناوری اتوپیایی»، «همزیستی» و «مواد زیستتابی» استفاده کرده و با مجموعهای از تصاویر آسمانخراشهای متفاوت در شهرهای مدرن روبهرو شده است.
طراحی هرکدام از این آسمانخراشها نزدیک به 20 دقیقه زمان برده و البته برای اینکه به نتیجه دلخواه برسد، تا 100 بار دستورات را بهینه کرده است. در نهایت هم با استفاده از فتوشاپ، طراحیها را بهبود داده تا ظاهر جذابتری پیدا کنند. علاوه بر این، هربار که دستورات تازهای به هوش مصنوعی داده میشد، خودش را تمرین میداد و تصاویر بهتری ارائه میکرد.
در پروژه دیگری به نام «Symbiotic Architecture» یا «معماری همزیستی»، باتیا به دنبال طراحی آسمانخراشها با مواد زنده بود و برای اینکار از بلندترین درخت دنیا به نام «هایپریون» در کالیفرنیا با ارتفاع 115 متر الهام گرفت.
باتیا معمار یک شرکت هندی به نام «Ant Studio» است که در زمینه پروژههای مربوط به سیستمهای تهویه مطبوع طبیعی و کاهش مصرف انرژی کار میکند. به همین دلیل در پروژه مفهومی باتیا شاهد پوست طبیعی درخت برای خنک کردن ساختمان با فرایند طبیعی تبخیر و تعرق و تنظیم دما در طول روز هستیم. به گفته باتیا، اگر مصالح ساختمانی ارگانیک داشته باشیم که بتوانند رشد و زندگی کنند، تهویه مطبوع از طریق فرایندهای طبیعی صورت میگیرد.
اگرچه با طرحهای مفهومی روبهرو هستیم که در آینده نزدیک به واقعیت نمیپیوندند، اما میتوانند روی خلاقیت مهندسان تاثیرات مثبتی داشته باشند و آیندهای را امکانپذیر کنند که امروزه به ذهن اکثر افراد نمیرسد. به احتمال بسیار زیاد در آینده نزدیک هوش مصنوعی نقش پررنگتری در دنیای معماری و طراحی ساختمانها پیدا میکند.