آموزش

با ۶ افزونه برتر مبتنی بر ChatGPT برای مرورگرهای مختلف آشنا شوید

نوشتن خودکار ایمیل‌ها تا خلاصه کردن ویدئوهای یوتیوب از جمله کاربردهای افزونه‌های مرورگر مبتنی بر هوش مصنوعی ChatGPT هستند.

ابزار های مبتنی بر هوش مصنوعی مثل ChatGPT در ماه‌های اخیر توانسته همواره در صدر خبرها قرار داشته باشند و توسعه‌دهندگان مختلفی، اقدام به ایجاد ابزارهای جانبی مبتنی بر آن‌ها کرده‌اند. افزونه های مرورگر، در میان همین موارد قرار می‌گیرند که می‌توانند استفاده از سرویس‌های مذکور را برای کاربران آسان‌تر کنند. در مطلب پیش‌رو به سراغ معرفی ۶ گزینه برتر در این زمینه خواهیم رفت که به شکل رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار دارند.

کاربردهای چت‌بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مثل ChatGPT بسیار گسترده است و همچنان هم درحال گسترش هستند. کاربران می‌توانند از ابزار های هوش مصنوعی برای نوشتن ایمیل‌های حرفه‌ای، کامل کردن کدهای برنامه‌نویسی یا حتی تکمیل صفحات اکسل استفاده نمایند.

 


شایان ذکر است که نحوه تعامل با هوش مصنوعی هنوز به سطح مطلوبی دست پیدا نکرده است و گاهاً وارد کردن دستورات تکراری می‌تواند مقدار زیادی از وقت کاربران را به خود اختصاص دهد. افزونه های مرورگر گوناگونی برای استفاده بهینه‌تر از سرویس ChatGPT منتشر شده‌اند که می‌توانند در کنار صرفه‌جویی در وقت، دستیابی به قابلیت‌های پیشرفته‌تر را هم ممکن سازند. در ادامه به ۶ مورد از این افزونه‌ها که برای مرورگرهای مختلف در دسترس قرار دارند، اشاره شده است که می‌توانید لیست آن‌ها را در پایین مشاهده کنید.

نام افزونه گوگل کروم فایرفاکس سافاری اج
۱ WebChatGPT
۲ ChatGPT Prompt Genius
۳ ChatGPT Writer
۴ YouTube Summary With ChatGPT
۵ Talk-to-ChatGPT
۶ ChatGPT for Search Engines

۱. افزونه مرورگر WebChatGPT – کروم و فایرفاکس

اگرچه پاسخ‌های ارائه شده توسط ChatGPT بسیار حیرت‌برانگیز هستند؛ اما احتمالاً می‌دانید که براساس داده‌های قدیمی ارائه می‌شوند و این ابزار هوش مصنوعی امکان دسترسی لحظه‌ای به داده‌های موجود روی اینترنت را ندارد. به همین دلیل نمی‌توانید از آن انتظار داشته باشید که اطلاعات دقیقی درباره آخرین اخبار و رویدادها در اختیار شما قرار دهد. افزونه WebChatGPT برای رفع همین مشکل پا به میدان گذاشته است و می‌تواند جستجوی آنلاین در اینترنت را به چت‌بات مذکور، اضافه نماید.

افزونه مرورگر

پس از نصب افزونه گفته شده، یک نوار در پایین کادر ورودی دستورهای ChatGPT مشاهده خواهید کرد. با فعال کردن کلید Search the Web در کادر مذکور، می‌توانید پارامترهای دلخواه را تنظیم کنید و افزونه را فعال سازید. در هربار جستجو امکان ثبت ۱۰ درخواست وجود دارد و می‌توانید مواردی مثل ناحیه جغرافیایی یا زمان خاص را برای یافتن لینک‌ها در نظر بگیرید.

افزونه مرورگر

از این پس اگر درخواستی را داخل ChatGPT به ثبت برسانید، ابتدا یک جستجو پیرامون کلمات مهم داخل آن صورت می‌گیرد و سپس افزونه، یک دستور اصلاح شده با داده‌های اضافی را در اختیار چت‌بات می‌گذارد. در ادامه هوش مصنوعی می‌تواند این داده‌ها را بررسی و در خروجی نهایی خود لحاظ کند؛ در نتیجه معمولاً خروجی به‌روزتری را در اختیار خواهید داشت. کاربران در صورت علاقه می‌توانند تنظیمات افزونه WebChatGPT را دستکاری کنند؛ ولی توصیه می‌شود در ابتدا کمی زمان صرف آشنایی با امکانات آن کنید و سپس در صورت نیاز دست به انجام چنین کاری بزنید.


۲. افزونه ChatGPT Prompt Genius – کروم و فایرفاکس

احتمالاً شما هم تصاویر مرتبط با پاسخ‌های خارق‌العاده ChatGPT به کاربران را دیده‌اید؛ اما این اسکرین‌شات‌ها معمولاً شامل دستورات وارد شده برای دستیابی به پاسخ نمی‌شوند. بدون شک برای استفاده بهتر از این چت‌بات، باید به دستورات آن تسلط کافی پیدا کنید؛ مانند آنچه برای موتورهای جستجویی مثل گوگل نیاز است. افزونه ChatGPT Prompt Genius با همین هدف منتشر شده است و قادر است دستورات کاربردی و پاسخ‌های مورد انتظار از آن‌ها را ذخیره کند.

افزونه مرورگر

افزونه ChatGPT Prompt Genius مانند یک چیت‌شیت برای استفاده بهتر از این چت‌بات عمل می‌کند و می‌تواند دستورات مورد استفاده توسط کاربران مختلف را جمع‌آوری کند. در ادامه پاسخ‌های مرتبط با این دستورات در کنار هم قرار می‌گیرند تا درک بهتری از نحوه عملکرد هر دستور بدست آید. یک ساب ردیت اختصاصی هم برای ثبت دستورات و پاسخ‌ها برای این افزونه در نظر گرفته شده است. ناگفته نماند که افزونه مذکور می‌تواند پوسته‌های مختلفی را هم به چت‌بات مورد بحث اضافه کند؛ اگرچه این قابلیت چندان کاربردی نیست و بیشتر روی جذابیت بصری تاثیرگذار است.

افزونه مرورگر

دستورات موجود در افزونه ChatGPT Prompt Genius شامل دسته‌های گوناگونی مثل نوشتار آکادمیک، کسب و کار، برنامه‌نویسی، سخن‌رانی، شبکه‌های اجتماعی و… می‌شود که یافتن موارد مورد نظر توسط کاربران را آسان‌تر می‌سازد. معمولاً هرچه دستور وارد شده از جزئیات بیشتری برخوردار باشد، نتیجه دقیق‌تری را هم در پی خواهد داشت. در صورت نیاز می‌توانید دستورات پرکاربرد را ذخیره کنید تا در آینده، سریع‌تر به آن‌ها دسترسی داشته باشید. همچنین امکان ذخیره آفلاین گفتگوهای صورت گرفته با چت‌بات در قالب فایل‌های PDF و PNG در کنار HTML توسط افزونه ارائه می‌شود.


۳. افزونه مرورگر ChatGPT Write – کرومیوم

گاهی اوقات ممکن است ایمیل‌های کاری یا تحصیلی دریافت کنید که ارسال پاسخ کوتاه برای آن‌ها چندان کار مودبانه‌ای نباشد. در چنین شرایطی می‌توانید از افزونه ChatGPT Write کمک بگیرید که از ابزار هوش مصنوعی برای نوشتن پاسخ‌های طولانی و حرفه‌ای به ایمیل‌های دریافتی استفاده می‌کند. افزونه مذکور قادر است با تمامی سرویس‌های ایمیل معتبر کار کند؛ ولی به صورت اختصاصی برای تعامل با جیمیل توسعه داده شده است.

افزونه مرورگر

پس از نصب افزونه ChatGPT Write، یک کادر جدید در صفحه مرتبط با ایمیل دریافت شده، مشاهده خواهید کرد که می‌توانید توضیحات کوتاهی درباره پاسخ مورد نظر خود درون آن تایپ کنید. پس از گذشت چند ثانیه، یک پاسخ طولانی برمبنای توضیحات شما، ایجاد خواهد شد. کاربر می‌تواند اصلاحات دلخواه خود را روی پاسخ ارائه شده، انجام دهد یا به طور کلی درخواست ایجاد یک پاسخ جدید را کند. در نهایت می‌توانید متن ساخته شده توسط هوش مصنوعی را به صورت مستقیم وارد کادر Reply کنید و برای مخاطب، بفرستید.

افزونه مرورگر

در اولین استفاده از افزونه ChatGPT Write، باید حساب کاربری OpenAI خود را به آن متصل کنید. شایان ذکر است که این افزونه برخلاف موارد قبلی، با تمامی مرورگرهای توسعه‌یافته روی هسته کرومیوم از جمله گوگل کروم، Brave و مایکروسافت اج به خوبی کار می‌کند. همچنین بهتر است بدانید که هدف اصلی از ساخت آن، نوشتن ایمیل‌های رسمی و حرفه‌ای بوده است؛ اما می‌توان متن‌های نزدیک به محاوره هم توسط آن ایجاد نمود.


۴. افزونه YouTube Summary With ChatGPT – کروم و سافاری

افزونه مرورگر YouTube Summary With ChatGPT یکی از کاربردی‌ترین ابزار های هوش مصنوعی محسوب می‌شود که می‌تواند گزینه کاربردی برای افرادی باشد که ساعت‌های طولانی را در میان ویدئوهای یوتیوب به گشت و گذار می‌پردازند. همانطور که می‌دانید، منتشرکنندگان ویدئوها در یوتیوب می‌توانند اسکریپت ویدئوها را به صورت دلخواه بارگذاری نمایند؛ اما یوتیوب الزامی برای انجام چنین کاری در نظر نگرفته است.

اگر ویدئویی دارای اسکریپت نباشد، با استفاده از افزونه مذکور می‌توانید متن و خلاصه‌ای از آن را از طریق یک پنل جداگانه در سمت راست پنجره در اختیار داشته باشید. اسکریپت‌ها براساس زمان از هم جدا می‌شوند و با کلیک روی هر کدام از آن‌ها، می‌توانید به بازه زمانی انتخاب شده، بروید. همچنین امکان کپی کردن اسکریپت‌ها هم وجود دارد.

افزونه مرورگر

افزونه YouTube Summary With ChatGPT دارای گزینه اختصاصی برای خلاصه کردن ویدئوهای یوتیوب نیز هست. با زدن این کلید، تمامی متن مربوط به یک ویدئو در کادر دستورات چت‌بات وارد می‌شود و سپس از آن خواسته خواهد شد تا آن‌ها را خلاصه کند. در صورت علاقه می‌توانید دستورات بیشتری را برای تمرکز روی داده‌ها یا قسمت‌های خاصی از ویدئو وارد نمایید؛ بدون آنکه نیازی به دیدن تماشای تمامی آن داشته باشید.


۵. افزونه مرورگر Talk-to-ChatGPT  کروم

هوش مصنوعی ChatGPT درحال حاضر در قالب یک چت‌بات در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد و کاربران تنها با دستورات متنی می‌توانند با آن تعامل داشته باشند. البته مرورگر گوگل کروم امکانات قابل قبولی را در زمینه دستورات صوتی و تبدیل متن به صوت در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. افزونه Talk-to-ChatGPT با متصل کردن این دو ویژگی به هم، توانسته است قابلیت وارد کردن دستورات صوتی در چت‌بات مذکور و خواندن پاسخ‌های ارائه شده توسط آن برای کاربر را فراهم سازد.

پس از نصب افزونه گفته شده، لازم است که یکبار صفحه ChatGPT را مجدداً بارگذاری کنید و در ادامه کلید Start در افزونه را بزنید تا مجوزهای لازم برای فعالیت صحیح به آن داده شود. یک پنجره شناور در گوشه بالایی سمت راست پنجره ظاهر خواهد شد که در آن کلیدهای لازم برای ضبط، پخش صدا و متوقف کردن آن در اختیار شما قرار می‌گیرد.

افزونه مرورگر

شایان ذکر است که افزونه Talk-to-ChatGPT به صورت متن‌باز منتشر شده است و گزینه‌های مختلفی در قسمت تنظیمات آن به چشم می‌خورد که با دستکاری آن‌ها، می‌توانید عملکرد افزونه را شخصی‌سازی کنید و تجربه مطلوب‌‌تری داشته باشید. چندین صدای مختلف برای خواندن متن‌ها در کنار سرعت خواندن قابل انتخاب است و از میانبرهای صوتی برای انجام عملکردهای مختلف مثل پخش یا متوقف کردن فرایند خواندن هم پشتیبانی به عمل می‌آورد.


۶. افزونه  ChatGPT for Search Engines – کروم و فایرفاکس

افزونه مرورگر ChatGPT for Search Engines یکی از کاربردی‌ترین ابزار های هوش مصنوعی است که می‌تواند پاسخ‌های مرتبط با ChatGPT را در کنار نتایج موتورهای جستجوی محبوب گوگل و DuckDuckGo به نمایش بگذارد. البته این افزونه از بینگ هم پشتیبانی می‌کند؛ اما نیازی به آن وجود ندارد، زیرا مایکروسافت به صورت مستقل، چنین قابلیتی را در موتور جستجوی خود قرار داده است.

افزونه مرورگر

جواب‌های مرتبط با هوش مصنوعی ChatGPT در سمت راست پنجره نمایش نتایج جستجو، ظاهر می‌شود و می‌توان از این افزونه برای تمامی جستجوهایی که با علامت سوال به پایان می‌رسند، استفاده کرد. البته تنظیمات جداگانه‌ای برای فعال کردن آن به صورت دستی هم در نظر گرفته شده است. با کلیک روی آیکن افزونه هم به کادری برای وارد کردن مستقیم دستورات جهت پردازش توسط هوش مصنوعی، دسترسی خواهید داشت.


جمع‌بندی

اگرچه چت‌بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مثل ChatGPT می‌توانند امکانات گسترده‌ای را در اختیار کاربران قرار دهند؛ اما هنوز به دوران بلوغ خود نرسیده‌اند. به همین دلیل استفاده از دستورات صحیح و دقیق برای دریافت نتیجه مطلوب از سوی آن‌ها، ضروری است. در همین راستا، افزونه‌هایی مثل ChatGPT Prompt Genius می‌توانند به عملکرد بهتر ابزار های هوش مصنوعی کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *